Goedgekeurde sloten

Heb jij goedgekeurde sloten op je deuren en ramen? Hiermee hou je inbrekers langer buiten. Goedgekeurde sloten herken je aan het SKG®-logo met sterren. 

SKG®-logo met sterren

Een goedgekeurd slot met SKG®-logo met 2 of 3 sterren kan een inbreker met 3 tot 5 minuten vertragen. Stichting Kwaliteit Gevelbouw heeft de sloten getest en goedgekeurd. 

SKG-logo

Waar vind ik het SKG®-logo op een slot?

Het SKG®-logo vind je op de buitenkant van het hang- en sluitwerk, het beslag. Je hoeft nooit iets los te schroeven of uit elkaar te halen om het logo te kunnen zien. 

Controleer je deuren en ramen op sloten

Kijk aan de voorkant van alle buitendeuren of je een goedgekeurd slot met SKG®-logo met sterren ziet. Ook bij je balkondeuren, garagedeuren en schuifpuien.

Controleer je ramen, dakramen of lichtkoepels op de begane grond of 1e verdieping. Een raam dat open kan heeft een goedgekeurd slot met SKG®-logo met sterren nodig.  

Niet elk slot met SKG®-logo is goedgekeurd

Niet alle sloten op een raam of deur met SKG®-logo met sterren zijn goedgekeurd. 

Wanneer is een slot goedgekeurd? 

 • Deurslot met bescherming (anti-cilindertrekbeslag of veiligheidsbeslag)
  ​Deze sloten zijn goedgekeurd bij een SKG-logo met 2 of 3 sterren op de bescherming van de cilinder (eerste foto). Of op de buitenkant van het slot, het beslag (tweede foto).

 • Deurslot zonder bescherming (cilinder ligt open)
  Dit type slot is goedgekeurd als de cilinder een SKG®-logo met 3 sterren heeft. Ook moet het SKG®-logo met 2 of 3 sterren op het beslag staan. 
 • 1 raamsluiting met drukknop
  Bij 1 raamsluiting met drukknop is het slot goedgekeurd als het een SKG®-logo met 2 of 3 sterren op het beslag heeft.
 • 2 raamsluitingen met drukknop
  Bij 2 raamsluitingen met drukknop hebben beide sloten een SKG®-logo met 1 of meer sterren op het beslag nodig. 
 • Raamsluiting met bijzetslot
  Heeft een raam geen sluiting met sleutel? Dan is een bijzetslot met SKG®-logo met 2 sterren nodig. Het logo met sterren vind je op het plastic, aan de zijkant van het slot.

Sloten vervangen of plaatsen

Hebben deuren of ramen in je huis sloten die niet goedgekeurd zijn? Of heeft een raam op de begane grond of 1e verdieping dat open kan geen slot? Dan kun je de sloten vervangen of nieuwe sloten plaatsen. Als je zeker wilt weten dat dit goed gebeurt, maak dan een afspraak met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Zij zijn expert in het plaatsen van goedgekeurde sloten en andere maatregelen tegen inbraak.  

Hoe veilig is jouw huis?

Laat een woningcheck doen door een PKVW-bedrijf als je wilt weten hoe veilig je huis eigenlijk is. Na de controle geven zij advies over sloten en andere maatregelen. Let op, soms is een woningcheck of preventieadvies gratis, maar het bedrijf kan hier ook kosten voor in rekening brengen. Vraag dit van tevoren na.