Goedgekeurde sloten

Heb jij goedgekeurde sloten op je deuren en ramen? Hiermee hou je inbrekers langer buiten. Goedgekeurde sloten herken je aan het SKG®-keurmerk met sterren. 

SKG®-keurmerk met sterren

Een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren kan een inbreker met 3 tot 5 minuten vertragen. Stichting Kwaliteit Gevelbouw heeft de sloten getest en goedgekeurd. 

SKG®-keurmerk

Controleer je deuren en ramen op sloten

Kijk aan de voorkant van alle buitendeuren of je een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met sterren ziet. Ook bij je balkondeuren, garagedeuren en schuifpuien.

Controleer je ramen, dakramen of lichtkoepels op de begane grond of 1e verdieping. Een raam dat open kan heeft een goedgekeurd slot met SKG®-keurmerk met sterren nodig.  

Wanneer is een slot met SKG®-keurmerk goedgekeurd?

Niet alle sloten op een raam of deur met SKG®-keurmerk met sterren zijn goedgekeurd. 

Welke sloten zijn goedgekeurd? 

 • Deurslot met bescherming (anti-cilindertrekbeslag of veiligheidsbeslag)
  ​Deze sloten zijn goedgekeurd bij een SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op de bescherming van de cilinder (eerste foto). Of op de buitenkant van het slot, het beslag (tweede foto).

 • Deurslot zonder bescherming (cilinder ligt open)
  Dit type slot is goedgekeurd als de cilinder een SKG®-keurmerk met 3 sterren heeft. Ook moet het SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op het beslag staan. 
 • 1 raamsluiting met drukknop
  Bij 1 raamsluiting met drukknop is het slot goedgekeurd als het een SKG®-keurmerk met 2 of 3 sterren op het beslag heeft.
 • 2 raamsluitingen met drukknop
  Bij 2 raamsluitingen met drukknop hebben beide sloten een SKG®-keurmerk met 1 of meer sterren op het beslag nodig. 
 • Raamsluiting met bijzetslot
  Heeft een raam geen sluiting met sleutel? Dan is een bijzetslot met SKG®-keurmerk met 2 sterren nodig. Het logo met sterren vind je op het plastic, aan de zijkant van het slot.

Sloten vervangen of plaatsen

Hebben deuren of ramen in je huis sloten die niet goedgekeurd zijn? Of heeft een raam op de begane grond of 1e verdieping dat open kan geen slot? Dan kun je de sloten vervangen of nieuwe sloten plaatsen