Sloten vervangen of plaatsen

Zie je sloten in je huis die niet goedgekeurd zijn? Of missen er sloten op ramen op de begane grond of 1e verdieping? Dan kun je de sloten vervangen of nieuwe goedgekeurde sloten plaatsen. Zo verklein je de kans op inbraak.

Als je zeker wilt weten dat nieuwe sloten goed werken, maak dan een afspraak met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).  Zij zijn specialist in het plaatsen van goedgekeurde sloten en andere maatregelen tegen inbraak. 

Sloten vervangen of plaatsen in een koophuis

Ben je eigenaar van je huis? En wil je goedgekeurde sloten op je deuren en ramen? Hiervoor kun je contact opnemen met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zij kunnen je woning controleren en je adviseren over de meest veilige sloten. Ook geven zij advies over welke deuren en ramen in je huis een slot nodig hebben. Let op, het bedrijf kan hier kosten voor in rekening brengen. Soms is een woningcheck of preventieadvies gratis. Vraag dit van tevoren na. De bedrijven plaatsen nieuwe sloten tegen betaling.

Zelf sloten kopen en plaatsen

Je kunt ook zelf je sloten vervangen of plaatsen. Sloten met een SKG®-logo met 2 of 3 sterren koop je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Het slot werkt alleen als deze op de goede manier wordt geplaatst. Neem bij twijfel contact op met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Sloten vervangen of plaatsen in een huurhuis

Woon je in een huurhuis? En wil je goedgekeurde sloten op je deuren en ramen met een SKG®-logo met sterren? Neem dan contact op met je woningcorporatie of huisbaas.

Vraag of je een afspraak kunt maken met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zij kunnen je huis controleren en je adviseren over de meest veilige sloten. Ook geven zij advies over welke deuren en ramen in je huis een slot nodig hebben. Let op, soms is een woningcheck of preventieadvies gratis, maar het bedrijf kan hier ook kosten voor in rekening brengen. Vraag dit van tevoren na bij het bedrijf.

Zelf betalen? 

Het ligt aan je huurcontract of je de woningcheck of nieuwe sloten zelf moet betalen. Gemeenten en woningcorporaties kunnen subsidie of korting geven voor het beveiligen van je woning. Jouw woningcorporatie kan je hier meer informatie over geven.

Zelf sloten kopen en plaatsen

Met toestemming van je verhuurder kun je ook zelf sloten vervangen of plaatsen. De sloten met een SKG®-logo met sterren koop je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Het slot werkt alleen als deze op de goede manier wordt geplaatst. Neem bij twijfel contact op met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.