Huurhuis: sloten vervangen

Woon je in een huurhuis en wil je goedgekeurde sloten?

  • Laat je huis controleren door een PKVW-bedrijf 

Een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) kan je huis en sloten controleren. Zij zijn specialist in het beveiligen van woningen. Vraag aan je woningcorporatie of huisbaas of je een woningcheck mag laten doen. Soms is een woningcheck of preventieadvies gratis. Vraag dit van tevoren na. 

  • Laat je sloten vervangen door een  PKVW-bedrijf 

Een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) kan je sloten vervangen tegen betaling. Zij zijn specialist in het plaatsen van goedgekeurde sloten en andere maatregelen tegen inbraak.

  • Plaats zelf sloten met SKG®-keurmerk met sterren

Met toestemming van je verhuurder kun je ook zelf sloten vervangen of plaatsen. De sloten met een SKG®-keurmerk met sterren koop je bijvoorbeeld bij de bouwmarkt. Het slot werkt alleen als deze op de goede manier wordt geplaatst. Neem bij twijfel contact op met een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zelf woningcheck of nieuwe sloten betalen? 

Het ligt aan je huurcontract of je een woningcheck of nieuwe sloten zelf moet betalen. Gemeenten en woningcorporaties kunnen subsidie of korting geven voor het beveiligen van je woning. Jouw woningcorporatie kan je hier meer informatie over geven.

Hoe vind ik een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen? 

Vind een bedrijf met het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij jou in de buurt op CCV.nl.