Editie 2021

Programma 2021

Het ministerie van Justitie en Veiligheid ondersteunde in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de Week van de Veiligheid van harte.

Bewust of onbewust kun je als ondernemer en ondernemer te maken krijgen met criminaliteit. Bijvoorbeeld als de kassa wordt leeggeroofd (overval), als je wordt opgelicht (fraude), je onder druk wordt gezet om een ruimte ter beschikking te stellen voor criminelen (ondermijning) of als mensen tijdens een onderlinge ruzie je zaak kort en klein slaan (geweld).

Ook krijgen ondernemers en hun medewerkers regelmatig te maken met e-mails met links naar valse websites, met telefoontjes van zogenaamde bankmedewerkers (spoofing) of een andere vorm van gedigitaliseerde of cybercriminaliteit.

In 2021 vond de Week van de Veiligheid tussen 11 en 14 oktober plaats. Via onderstaande links kom je op de themapagina’s van de besproken onderwerpen terecht.

Maandag 11 oktoberCyber en digitale veiligheid

Dinsdag 12 oktoberOvervallen

Woensdag 13 oktoberOndermijning

Donderdag 14 oktoberAanpak geweld

Iedere avond werd een talkshow georganiseerd onder leiding van presentator Ewout Genemans. Deze zijn terug te kijken via onderstaande links. Je kunt onderaan de uitzendingen zoeken op bepaalde onderwerpen of scrollen naar de tips.

De acties die liepen tijdens de Week van de Veiligheid in 2021 zijn inmiddels afgerond.

Talkshows